Centauro

onsdag

Det Som er Åndelig Kan Ikke Kopieres

- David Wilkerson, april 2000 -

Her på gatene i New York City kan du kjøpe et Rolex armbåndsur for litt over hundre kroner. En selger skriker ut: "Kjøp din Rolex her," og han viser frem en glinsende klokke med navnet "Rolex" skrevet på urskiven. Når du undersøker uret, så ser alt ut som en original Rolex. Men, som enhver New Yorker vet, så er ikke disse klokkene ekte Rolexer. De er ganske enkelt etterligninger - billige kopier av originalen.

Tusener av besøkende i New York City kjøper disse Rolexene fra gateselgere og tar dem på seg når de reiser hjem. Til å begynne med er de glade for å kunne vise frem sine "dyre" klokker. Men de lærer ganske fort å ikke la andre få undersøke den, fordi den veier bare en tiendedel av en ekte Rolex.

Du kan finne etterligninger av andre populære ting i New York også. For eksempel kan du hos "Saks" på Fifth Avenue betale 1.000 dollar for en skreddersydd dress - eller du kan kjøpe en etterligning som ser nøyaktig ut som originalen på Orchard Street for 95 dollar. Imitasjonene er ikke laget av samme materiale, men det kan du ikke merke ut fra deres utseende.

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar