Centauro

onsdag

Bevar Gleden i Herren

- David Wilkerson Juli 2000 -

"Glede i Herren er deres styrke" (Neh. 8:10). På den tiden disse ordene ble uttalt hadde israelittene nettopp vendt tilbake fra fangenskapet i Babylon. Under lederskapet til Esra og Nehemja, hadde folket gjenoppbygd Jerusalems nedrevne murer. Og nå satte de seg fore å gjenoppbygge templet og gjenopprette nasjonen.

På dette tidspunkt innkalte Nehemja til et spesiellt møte ved Vannporten i byen, innenfor Jerusalems gjenoppbygde murer. "Hele folket samlet seg som én mann på plassen foran Vannporten." (Neh 8:1). 42.360 israelske menn var samlet til dette møtet. Stående ved siden av dem var 7.300 tjenere, inkludert 245 sangere. I alt var omkring 50.000 mennesker samlet.

Først kom forkynnelsen av Guds ord. Skriften sier at folket var hungrig etter å høre det: " .... de bad Esra, den skriftlærde, om å hente boken med Mose lov .... presten Esra bar loven fram for menigheten, både for menn og kvinner og alle som kunne forstå det de hørte." (Neh 8:1-2).

Disse menneskene trengte ikke å få Guds ord dyttet på seg. En samstemmig hunger hadde utviklet seg blant dem. Og de var fullt forberedt på å underlegge seg Guds ords autoritet. De ønsket å bli ledet av det, for å få sine liv i overensstemmelse med dets sannhet.

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar