Centauro

torsdag

Kirkens budskap til de homofile - og til alle andre

- Advokat Johan Haga i Dagen -

 Det pågår for tiden en intens drakamp innad i Den norske kirke med tanke på at ekteskap mellom homofile skal aksepteres fullt ut slik at vigsel kan gjennomføres som en kirkelig handling også for dem.

I en kommentar i Dagens Næringsliv 28. august 2015, påpekte Kjetil Wiedswang at spørsmålet om ekteskap for homofile er et utslag av den interne striden i Den norske kirke om hva kirken skal være.

Han trekker frem at dette er en strid som har pågått i mange ti år iallfall helt fra helvetesstriden tidlig på 50-tallet.

En sentral del av det kristne budskap er at et menneske står ansvarlig ovenfor sin Skaper – Gud, og kan derfor ikke leve som det vil. Guds vilje skal råde i det enkelte menneskes liv – ikke menneskets egen vilje. Denne tanke gjennomsyrer den kristne lære og kommer blant annet til uttrykk i Fader Vår og i de ti bud.

Å kreve at sin egen vilje skal råde i strid med Guds – kaller Bibelen synd. Å bruke dette ordet har vel aldri vært direkte populært, men er i dag nesten bannlyst – også i kirken. I høyden kan det tales om skyldfølelse, som best behandles med terapi.

Det er et kjernepunkt i den kristne tro at mennesket etter sin natur er opprørsk mot Gud og hans vilje, og står derfor under hans dom. Ingen kan bli rettferdig for Gud uten å erkjenne dette og ta imot tilgivelse for Jesu skyld.

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar