Centauro

fredag

Det holder det … !

Fra Jostein Nielsens blogg:

Aage Samuelsen talte engang om hvordan de forskjellige menigheten kom seilende over Jordan og inn på den himmelske strand. Først skulle Maran Ata komme seilende som et cruiseskip, deretter fulgte pinsemenigheten på et litt mer beskjedent fartøy. 

Aage tok for seg hele menighetsfloraen, og avsluttet: «Til sist kommer Frelsesarmeen drivende på en planke». En soldat fra Drammen korps befant seg i salen og ropte høyt: «Halleluja! Planken holder!»(1)

Jeg gjentar verset fra i går:

Simon Peter gikk da om bord i båten og trakk garnet i land. Det var fullt av stor fisk, ett hundre og femtitre i alt. Men enda det var så mange, revnet ikke garnet.
Joh 21:11
Det er et viktig poeng i dette verset som jeg valgte å gjemme til i dag. «Garnet» har plass til alle og det tåler mengden – det revner ikke. Det er tydelig at Johannes og de andre må ha tenkt: «Det kommer til å revne. Det klarer ikke så mange!» 
Men «Garnet» holder. «Planken» holder. «Frelsen» holder. Det er så enkelt at det nesten er banalt, men så utrolig godt å tenke på likevel. 
For:
«… nå har han lovet: Enda en gang vil jeg riste ikke bare jorden, men også himmelen. Her står det: «enda en gang». Dette viser at det som kan rokkes fordi det hører til det skapte, skal skiftes ut, for at det som ikke kan rokkes, skal bestå. Derfor: Siden vi får et urokkelig rike, så la oss være takknemlige og med takk gjøre vår tjeneste i gudsfrykt og ærefrykt, til glede for Gud.»
Hebr 12:26-28
Dagens ‘manna’:
Garnet revner ikke - det holder!
------------------------------------------------
(1) Jeg hørte denne historien første gang som ganske fersk soldat, men var usikker på om det bare var en god vandrehistorie helt til jeg kom som korpsleder til Drammen i 2007 og møtte noen av dem som hadde vært til stede på møtet hvor episoden utspant seg.

Josteins blogg finner du HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar