Centauro

lördag

Hva ville Jesus gjort?

-  John Arve Lunde i Dagen - 

I vår redsel for et annerledes og muslimsk Europa, hva om vi snur hele argumentasjonen på hodet og lar dette bli tidenes mulighet til å gi det beste vi har til mennesker som nå kommer?

Verden er i endring, i så stor fart at vi har utfordringer med å henge med. Terror rammer store deler av verden, og krigen i blant annet Syria fører millioner av mennesker på flukt.

UDI venter opp mot 20.000 asylsøkere 

Usikkerhet og et behov for å forklare, gjør at også mange kristne lar seg rive med av konspirasjonsteorier og frykt.

Hva om vi drar en parallell tilbake til kristendommens vugge? I det gresk-romerske riket var den rådene kultur at alle trodde på hva de ville. Det eksisterte en stor forskjell på fattige og rike.

Når brennende Kristus-etterfølgere så vokste frem, insisterte de på at det bare fantes én Gud. Han sendte sin sønn Jesus for å frelse alle mennesker fra vår synd. De bygde en kultur som var åpen og inkluderende mot alle mennesker, også dem som den romerske kultur hadde støtt ut. De tok imot mennesker fra forskjellig kultur og bakgrunn på en måte som virket skandaløs.

Den romerske kultur så ned på de fattige, men kristne ga generøst til de fattige. Kvinner hadde ingen status og var fritt vilt. Kristne tilbød dem sikkerhet og verdi som ikke eksisterte. De ga håp og hjelp til fattige og syke på en måte som var uhørt i de første to århundrer etter Kristi fødsel.

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar