Centauro

söndag

Papirløs men ikke verdiløs

- Filip Rygg i Skaperkraft -

Det er lett å applaudere når såkalt “ulovlige asylsøkere” blir tvangsutsendt. Men hvem er disse og hvorfor er det så mange papirløse som oppholder seg i Norge?

I følge tall fra Justisdepartementet vil det trolig bli satt ny rekord i år, 8000 “ulovlige asylsøkere” skal i løpet av 2015 returneres til det man antar er opprinnelseslandet. I utgangspunktet er de fleste av oss glade for at man kan få hjemsendt de som oppholder seg ulovlig i Norge. Vi ønsker ikke at asylordningen skal misbrukes. Men jeg kjenner flere av disse “ulovlige”, det er mennesker som deg og meg, bare at de ofte er i en svært desperat situasjon.

En av de som skal sendes ut i år er en iransk kvinne bosatt i Bergen. Hun er en såkalt konvertitt, det betyr at hun har skiftet tro. Tidligere var hun muslim slik de aller fleste i Iran er, nå er hun blitt en kristen. De siste ti årene har hun bodd i Norge, i år kom det endelige vedtaket om hun må returnere til Iran, et land hvor trosfrihet ikke er noen rettighet.

Hun er altså ingen kriminell asylsøker, men en kvinne som frykter for sitt liv. Nå skal hun tvangsutsendes. Hun kommer med på skryte-listen til Justisdepartementet, men jeg synes ikke det er mye å være stolt av.

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar