Centauro

torsdag

Kunstig motsetning om israelvennskap

- Lederartikkel i Dagen - 

I et på mange måter lesverdig intervju med Vårt Land lørdag kom Aarebrot med noen utfall mot norske kristnes manglende støtte til arabiske kristne som ikke må få stå uimotsagt. Det har de heldigvis heller ikke gjort. Aarebrot har et retorisk godt poeng når han sier at «De stakkars menneskene i Midtøsten som tror på Det nye testamente, har norske kristne glemt. De bryr seg mer om menneskene i Midtøsten som tror på Det gamle testamente». Problemet er at dette utsagnet neppe kan stå seg når det blir etterprøvd.

Det er antakelig riktig at kristne i arabiske land over tid har blitt viet ufortjent lite oppmerksomhet fra kristne i Vesten, også her i Norge. Heldigvis har denne tendensen snudd for en god del år siden. Både Stefanusalliansen og Åpne Dører gjør fra dag til dag en rosverdig innsats for å minne oss om hvordan våre kristne trosfeller har det i de ulike landene i og rundt Midtøsten.

Aarebrots andre poeng om at vennskap med jødene går på bekostning av Midtøstens kristne, ser også ut til å henge litt i luften. Vi har ikke sett dokumentasjon på at det ene står i konflikt med det andre. Tvert imot vil vi anta at engasjementet for forfulgte kristne er sterkere hos israelvennene enn hos de fleste andre i befolkningen.

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar