Centauro

söndag

Masseutmelding fra Kirken

- Korsets Seier -


Har sammenheng med Per Arne Dahls homostandpunkt.

Sist uke ga Tunsberg-biskop Per Arne Dahl i en pressemelding uttrykk for sitt standpunkt i debatten om vigsel av likekjønnede par i kirken.

«Jeg står for det klassiske synet på ekteskapet som et forhold mellom kvinne og mann, og har ikke endret syn i dette spørsmålet,» sa Dahl, som har fått mye kritikk fra begge sider av debatten etter uttalelsen.

Den konservative fløyen mener det er selvmotsigende at Dahl, på tross av sitt synspunkt, vil ordinere en lesbisk prest i sitt bispedømme, mens den liberale fløyen er oppbrakt over Dahls konservative syn på ekteskapet.

«Spørsmålet er ikke hvor skrifttro vi er, spørsmålet er om vi ser tidlig nok hvem som undertrykkes og diskrimineres og våger å kjempe deres sak. Derfor er jeg i dag eitrandes for at nok en biskop går baklengs inn i framtida under påskudd av å være tro mot kirken,» skrev artisten Bjørn Eidsvåg på sin egen Facebook-side.

Nå viser det seg at Dahls standpunkt også får praktiske konsekvenser for Den norske kirke.

I uke 30 og 31 kontaktet nemlig 411 nordmenn sitt lokale menighetskontor for å få hjelp til å melde seg ut av Den norske kirke, skriver Aftenposten.

I uke 31 alene, etter at Per Arne Dahl kom med sin uttalelse mandag 27. juli, kom 286 av henvendelsene. Samme uke i fjor var det kun 92 personer som meldte seg ut av Den norske kirke.

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar