Centauro

fredag

Jomfru Maria ledet Ekman til katolisismen

- Dagen -

"Ulf Ekman har gjort pave Johannes Paul II til sin skytshelgen og prøver å be sin rosenkrans daglig.

I et intervju med den katolske avisen National Catholic Register i USA, forteller tidligere pastor i Livets Ord i Uppsala mer om sitt liv som nykonvertert katolikk.

I mars 2014 gikk han og kona på talerstolen i Livets Ord og fortalte at de hadde konvertert. Dette skapte mange reaksjoner og en mediestorm sjeldent viet kristne kretser.

Ekman skal 24-26 mars være en av talerne på en sommerkonferanse på det fransiskanske universitetet i Steubenville i Ohio i USA. Dagen etter starter Livets Ord sin Europakonferanse i Uppsala. For andre gang uten Ekman.

En av de klassiske innvendingene protestanter har til katolikker er dyrkelsen av jomfru Maria. Ekman er født 8. desember. Dette er datoen katolikkene feirer «den ubesmittede unnfangelse», som i korthet går utpå at Maria selv var født syndfri inn i verden av den hellige Anna. Avisen trekker frem dette poenget, og spør Ekman om han føler Vår Frue har hatt en moderlig hånd over hans konvertering.

– For meg og min kone var Maria det første «hinder» å komme over, om enn ikke det siste. Det var gjennom henne vi opplevde ledelse mot den katolske kirke, sier han."

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar