Centauro

tisdag

Hele evangeliet til dem som ikke har hørt

- Dagen - 

I profilforedraget sitt onsdag understreket NLMs generalsekretær Øyvind Åsland blant annet en tiltakende urbanisering og et generelt høyere utdanningsnivå som viktige samfunnsendringer med betydelige konsekvenser for misjonen. Det er nødvendig at misjonsorganisasjonene opprettholder ønsket om å møte folk der de er. Det innebærer også en vedvarende gjennomtenkning av sin egen profil.

Dette står ikke i motsetning til å vektlegge evangeliet som eneste vei til frelse. Ved generalforsamlingen i 2012 snakket Åsland blant annet om forvalteransvaret, knyttet til vårt forhold til miljøet. Det er et uttrykk for misforstått bibeltroskap når noen vil si at misjonsorganisasjoner ikke har tid eller mandat til å snakke om klima og miljø.

Snarere må det være et kristent ideal å holde frem hele Guds ord. Og idealet om gudsfrykt med nøysomhet er en viktig hjelp når det gjelder et rett kristent forhold til den naturen Gud har gitt oss. En misjonsorganisasjon som forkynner evangeliet, men samtidig bryter Bibelens lære på andre områder, svekker gjennomslagskraften i sitt eget vitnesbyrd. Det er uheldig dersom enkelte etiske områder blir forbeholdt mer liberale kirkelige krefter.

En kristen kirke vil i sitt vesen leve i et spenningsfylt forhold til sin samtid. I våre dager ser vi dette særlig synliggjort i samlivsetikken. Men det er ingen god misjonsstrategi å overse eller legge lokk på noen deler av Guds ord. Et helhetlig kristent liv og en helhetlig kristen lære er det beste vitnesbyrdet om den Jesus som er «en soning for våre synder, ja, ikke bare for våre, men for hele verdens.»

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar