Centauro

onsdag

Israel på vakt ved den egyptiske grensen

- Israel Today - "Den islamske stat (IS) startet en offensiv mot egyptiske sikkerhetsstyrker på onsdag og skal ha drept flere titalls mennesker.

Kampene som nå er på tredje dagen er en av de største slagene som har funnet sted på Sinai-halvøya siden 1973 og Yom Kippur-krigen. IS overrasket de egyptiske styrkene i nord-vestlige Sinai med et overraskelsesangrep og gjennomførte et godt koordinert angrep på 15 militære poster hos de egyptiske sikkerhetsstyrkene.

I tillegg brukte de avansert og moderne våpen i sine angrep. Det er tidligere ukjent at IS soldater har slike våpen til disposisjon. Egypt fikk raskt klarering fra Israel til å forflytte flere våpen, inkludert stridsvogner og pansrede personellkjøretøyer, Apache helikoptre og F-16 jagerfly inn i Sinai.

Kampene som skjer mellom den egyptiske hæren og IS sine soldater kan også utvikle seg til en rakettstrid mot Israel, og hovedkommandoen i Israel forbereder seg også for det. I mellomtiden virker det som de IS krigerne er opptatt med sine kamper mot den egyptiske hæren, som angriper fra luften og fra bakken, men den økte beredskapen vil trolig forsette fra israelsk side noen dager til."

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar