Centauro

måndag

Ikke skyld på liberalteologene

- Tarjei Gilje i Dagen - 

"I vår tid kan det virke lettere å forholde seg til Gud enn til Jesus. «Gud» har blitt et såpass omfattende begrep at det kan romme mer enn Bibelen forteller om. Dermed kan vi snakke om Guds kjærlighet uten at det egentlig utfordrer oss. Snarere kan Guds kjærlighet gi oss uforbeholden bekreftelse, uten at vi med det trenger å tenke på behovet for omvendelse.
Også i sangene vi synger kan det være lettere å omtale Guds godhet enn vår egen ondskap. Korset står som en vedvarende og nærmest plagsom påminnelse om synd. I syndsbekjennelsen har formuleringene endret seg fra «den onde lyst» til «lysten til det onde», til dagens «med det jeg har gjort og det jeg har forsømt». Det er ikke bare det at Gud har blitt snillere, det ser også ut for at vi mennesker har blitt snillere. Tilsynelatende, i hvert fall.
Så er det lett å skylde på liberalteologene. Men det blir for enkelt. For denne mer eller mindre utilsiktede uviljen mot å fremheve korset ser ut til å være ganske utbredt. Det er selvsagt mer forlokkende å snakke om nåde og kjærlighet enn om synd og soning. Men hvilken mening har det ene uten det andre?"

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar