Vår voksende velstand har på sett og vis kastet en skygge over våre åndelige behov.
- Lederartikkel i Dagen.no -
"Neste uke samles tusenvis av soldater og offiserer i Frelsesarmeen i London til verdenskongress. Der markeres også 150–årsjubileet til en organisasjon som mer enn de fleste er blitt kjent for å vise omsorg for hele mennesket. Grunnleggerne Catherine og William Booth sto for en helhetstenkning som vi bør la oss inspirere og utfordre av, enten vi tilhører Frelsesarmeen eller ikke.
«Food for the millions» – mat til millionene – var navnet på det første suppekjøkkenet som ekteparet åpnet. Unektelig høres det ambisiøst ut, men store ideer ble fulgt av dristig satsing og utholdende innsats. Allerede i løpet av Booths levetid var Frelsesarmeen spredt til 58 land. Oppskriften på å hjelpe mennesker var enkel, men også effektiv: «Soup, soap and salvation». Fortsatt er såpe, suppe og frelse Frelsesarmeens motto.
Situasjonen i vårt eget land er på mange måter svært forskjellig fra den ekteparet Booth sto overfor i London i 1865. Vi opplever en velstand som er nesten uten sidestykke, både historisk og globalt. De fleste nordmenn har mer enn nok av både «suppe og såpe.
Men også blant oss er det en hel del som faller utenfor, som vi fortalte om i reportasjen om Frelsesarmeen i gårsdagens avis. Da trengs det at noen bryr seg. Kristne bør naturlig tenke på våre medmenneskers behov, ikke minst når vi selv har fått alt vi trenger og mer til. Vi skaper ikke noe varmt og bærekraftig samfunn hvis vi bare skyver ansvaret for vår neste over på velferdsstaten. Staten verken kan eller bør ta på seg ansvaret for alt."».
Les mer HER.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar