Centauro

tisdag

Hvordan få bedre ledere i menigheten?

- Dagen - 

"Utrustende lederskap er et godord som blir brukt mye. Det dreier seg om å bemyndige eller myndiggjøre medarbeidere. I Norge er det tradisjon for å vektlegge betydningen av «det myndige lekfolket» Vi sier gjerne at vi alle er prester (Åp 1.6). Det er viktig å kontinuerlig utruste flere ledere og medarbeidere til å ta ansvar. Vi tror dette både er en forutsetning for vekst og for å rekruttere nye til frivillig innsats.

For at en menighet skal få gode medarbeidere og utvide engasjementet, må den også være villig til å delegere arbeid og ansvar. Det er risikofylt. Noen kan gjøre noe annet enn ledelsen vil, eller så kan arbeidet bli utført på en dårligere måte enn det pastoren eller andre overordnede ledere selv kunne fått til. Man vil imidlertid ikke få vekst om man ikke er villig til å bemyndige og delegere til nye medarbeidere. Bibelens understrekning av hvordan de ulike nådegavene skal fungere i menigheten understreker betydningen å gi fra seg oppgaver og ansvar til andre.

Menigheten bør ha en retning og den en må på en eller annen måte forebygge uønsket adferd blant de frivillige. Når en delegerer kan retningen blir utydelig og tabber bli gjort. Det er en risiko en må leve med, men noe kan gjøres."

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar