Centauro

fredag

Ukens nyheter på norsk


Israel ser frem til fred med araberne
Israel Today - "Under den årlige samtalen på American Israel Public Affairs Committee – AIPAC i Washington, sa statsminister Benjamin Neyanyahu at Israel «lengter etter fred med araberne og en slutt på konflikten mellom dem...
...Den israelske lederen fortsatte med å forklare at «mange arabiske ledere, og her må dere tro meg, dette er nemlig et faktum og ikke en hypotese, at mange arabiske ledere i dag allerede innser at Israel ikke er deres fiende. Derfor ønsker vi fred og trivelig forhold med alle arabiske land.
"

Det store bildet
Norske Dagen - "Av­krist­ning er et euro­pe­isk fe­no­men. På den glo­ba­le are­na­en er den krist­ne kirke inne i en his­to­risk sterk vekst­fase, skriver Dagen på lederplass.
Kristenhetens verdenskart er i rask endring. Forandringen skjer så hurtig at det faktisk haster med å tegne kartet på nytt. Hvis ikke står vi i fare for å få en helt oppfatning av verdens kristne demografi.
"

Kan ikke dele nattverd med venner fra Livets Ord
Norge idag - "Behovet for enhet i Kristi legeme har fått Ulf Ekman å ta beslutningen om å konvertere til den katolske kirke. Men om kort tid vil ikke Ulf Ekman lenger kunne dele nattverd med venner på Livets Ord."

Åleskjær kaller Ekmans konvertering for «personlig tragedie»
Norske Dagen - "Dette er en personlig tragedie for Ulf og Birgitta og et slag i ansiktet på alle oss som er evangeliske kristne, sier Åge Åleskjær til Dagen.
Ulf Ekman og Åge Åleskjær var i en årrekke ledere for den såkalte trosbevegelsen i henholdsvis Sverige og Norge.
De samarbeidet nært i perioder og talte i hverandres menigheter. Men de hadde også en rekke betydelige teologiske konflikter seg imellom
."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar