Centauro

lördag

Nyheter på norsk uke 9

Søker kirken under opptøyene i Ukraina
- Korsets Seier - "I Kiev har om lag 20 000 demonstranter fra opposisjonen samlet seg til protester på Uavhengighetsplassen, men urolighetene rammer hele den vestlige delen av landet.
 – De fleste har fullstendig mistet tiltroen til politikerne. Det er nå bare kirken som har folkets tillit – det gjentas hele tiden på radio, TV og blant andre kommentatorer, forteller Raychynets.
Fader Vasily, nestleder i Det ukrainske bibelselskapets styre og ortodoks prest, rapporterer fra situasjonen i Lvov i Vest-Ukraina:
– Folk kommer gråtende til kirken til alle tider av døgnet. Derfor må også kirkene holde åpent 24 timer i døgnet for å kunne ta imot alle som trenger hjelp og sjelesorg
." 


Slik bør kristne forholde seg til mindfulness
- Bjørn Olav Hammerstad i Norska Dagen - "Er mindfulness buddhistisk, sekulært eller kristent? Og hvem brakte filosofien til Vesten?
Dette skriver teologen Michael Grün i en artikkel om mindfulness.
Grün mener Hanh bruker kristne begreper i sin undervisning.
– Hanh sammenligner mindfulness med Guds rike i oss, som bare er tilgjengelig for oss i nået. Buddhistmunken sier at mindfulness leder deg raskt inn i Guds rike, at det er det den kristne tradisjonen kaller for Den hellige ånd, og at spirituelle mennesker kaller mindfulness for Gud - men det er bare en idé, sier Hanh, ifølge Grün.
– Det er rystende at Hanh identifiserer mindfulness med Gud, Den hellige Ånd og Guds rike - uten Jesus Kristus, sier teologen, og kaller det for «terminologisk okkupasjon»
." 


Israel-boikott er destruktiv symbolpolitikk
- Vårt Land - "Trine Lise Gressløs retter sterk kritikk mot Norges KFUK-KFUMs oppfordring til bred økonomisk boikott av Israel.

Nylig påstod statsminister Benjamin Netanyahu at der man før boikottet det jødiske folk, boikotter man nå den jødiske staten. KFUK/KFUMs boikottoppfordring er dessverre med på å gi ham rett, og gjør det vanskeligere for de i Israel som vil ha mer dialog og samarbeid enn politisk makt og isolasjon. Dette har kanskje palestinernes egen president, Mahmoud Abbas, skjønt. Han vil boikotte varer som kommer fra okkuperte områder, men sier samtidig: “We do not ask anyone to boycott Israel itself, we have relations with Israel, we have mutual recognition of Israel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar