Centauro

lördag

Ukens nyheter på norsk uke 12

"Jeg tror vi kan få gjort mye bra her"
- fjt.no - "Både Tommy og Marie Marti Høgset tok valget om å følge Jesus helt på egenhånd.

– Det er ikke akkurat verdens navle dette her, sier Tommy og nikker ut kafévinduet og ned mot Gate 1.
– Nei, svarer Marie bekreftende.
Og så ler det unge ekteparet hjertelig.
Herrens veier er som kjent uransakelige. Og Frelsesarmeens nye korpsledere i Måløy er nok garantert ikke som alle andre korpsledere
.
Avgjørelsen om å flytte til Måløy hadde de imidlertid ingen ting med å gjøre." 



På vei mot en evangelisk katolisitet?
- Norske Dagen - " «Veien til enhet går ikke gjennom at vi konverterer til hverandres kirker – om enn det kan være enkeltmenneskers personlige kall – enn mindre gjennom at den ene legger den andre under seg. Jesu vei ser annerledes ut», skriver Peter Halldorf"
For frikirkene, og for de lutherske kirkene, innebærer det at synlig kristen enhet til sist også forutsetter en form for fellesskap med Roms biskop og apostelen Peters etterfølger. Vi snakker da ikke om enhet under Rom, men enhet med Rom. Naturligvis kan det samme sies om Konstaantinopel, Alexandria eller Antiokia.
"


 Kritiserer Ulf Ekmans stille utmarsj
- Stian Kilde Aarebrot i Vårt Land - "Jeg tror Ekman forsøker å gå stille ut døra av samme grunn som han konverterer. Han viser til Jesu bønn for Kirken om at de må være ett. Ekmans drøm er at pendelbevegelsen mot stadig nye kirkesplittelser skal snu. En kritikk av bevegelsen han nå forlater, vil kunne virke motsatt. Dessverre.
For Ekmans stille utmarsj er på ingen måte til hjelp for alle de som enten falt av eller ble påkjørt av racerkarismatikk-toget som fôr rundt i pinselandskapet i flere tiår. Det er så mange som ligger igjen langs skinnegangen. Ja, det er mange som har hatt lassevis av flotte erfaringer fra Livets ord og omegn også, kanskje er de til og med i flertall.


Derfor var reformasjonen viktig
- Norske Dagen - "Ulf Ekman har i en år­rek­ke ar­bei­det for økt kris­ten enhet og en av­spen­ning i for­hol­det mel­lom de ulike kir­ke­ne og tros­sam­fun­ne­ne som til sam­men ut­gjør kris­ten­he­ten. Men vi mener be­stemt at han tar feil der­som han tror at det ste­get han nå tar, vil være et bi­drag i disse en­hets­be­stre­bel­se­ne, skriver Vebjørn Selbekk på lederplass i Dagen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar