Centauro

tisdag

En stadig voksende tro

David wilkerson, August 2001

"Og apostlene sa til Herren: Øk vår tro!" (Luk 17:5).

De mennene som utgjorde Kristi innerste sirkel spurte sin mester om noe viktig. De ønsket å få en større forståelse av troens betydning og dens gjerninger. De sa i hovedsak: "Herre, hva slags tro ønsker du av oss? Gi oss en åpenbaring av den slags tro som behager deg. Vi ønsker å gripe troen i dens ytterste betydning."

På overflaten så deres spørsmål prisverdig ut. Men jeg tror at disiplene spurte Jesus om dette fordi de var forfjamset. I det foregående kapittelet hadde Kristus forvirret dem ved å si: "Den som er tro i smått, er også tro i stort .... Dersom dere ikke er tro i den urettferdige mammon, hvem vil da betro dere de sanne skatter?" (Luk 16:10-11).

Jesus visste at hans etterfølgeres kjød ønsket å unngå det de anså for å være mindre viktige saker for troen. Så han fortalte dem: "Dersom dere er trofast i de små tingene, de grunnleggende troens anliggender, så vil dere være trofaste i de større tingene også. Så vis dere pålitelige i troens grunnleggende krav. Hvem vil ellers betro dere et dypere mål av tro?"

Dersom vi er ærlige, så vil vi innrømme at vi er ganske lik Jesu disipler. Vi ønsker også å gå direkte til de større troens saker, å oppnå den slags tro som kan flytte fjell. Og, lik disiplene, så bedømmer vi ofte troen etter synlige resultater.

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar