Centauro

onsdag

Muslimsk jødehat i Norge

- Lederartikel i Dagen -

"Når imamer har antisemittiske holdninger, kan man ikke forvente at tilstanden hos den jevne moskégjenger er så mye bedre.

En ny undersøkelse dokumenterer ganske alarmerende tall for muslimsk antisemittisme i europeiske land. Det viser seg at halvparten av den muslimske befolkningen i land som Frankrike, Østerrike og Belgia har antisemittiske holdninger. Rapporten fra Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy, som Klassekampen omtalte før helgen, avslører at europeiske muslimer er langt mer antisemittiske enn europeere flest.

I rapporten blir henholdsvis muslimer og kristne i en rekke europeiske land spurt om jøder er til å stole på. 64,1 prosent av muslimene i Østerrike svarer nei. Til sammenligning mener kun 10,7 prosent av landets kristne befolkning det samme. I Frankrike er tallene 43,4 mot 7,1 prosent.

Norge omtales ikke i rapporten. Men forstander i Det Mosaiske Trossamfund, Ervin Kohn, som vanligvis er forsiktig i slike spørsmål, sier til samme avis at han frykter at problemet med muslimsk antisemittisme er like stort i Norge. Det tror vi Kohn har helt rett i. Minst like stort, vil vi tillegge."

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar