Centauro

söndag

Ukens nyheter på norsk på rupeba.se uke 20

Gravid dødsdømt for sin tro
- Norska Dagen - "For første gang siden den nye straffeloven ble innført i 1991, er en person i Sudan dømt til døden for konvertering. Så snart Meriam har født sitt barn, skal hun piskes og drepes.
Da Sudan ble delt i 2009 i Sør-Sudan og Sudan, lovte presidenten i nord, Omar Hassan al-Bashir, at hans nasjon nå ville innføre en strengere håndhevelse av sharia.
Saken det gjelder konkret er mot 27 år gamle Meriam Yahia Ibrahim. Hun er utdannet lege, er høygravid og i en domstol i Khartoum ble hun 11. mai dømt til døden for å ha forlatt islam til fordel for kristendommen.
"  


 Boko Harams terrorisme
- Jon Magne  Lund i Vårt Land - "I formiddag holder Fellesrådet for Afrika en appell på Youngstorget i Oslo. Hensikten er å støtte kampanjen for å sette fri de opp mot 300 nigerianske skolejentene som Boko Haram har bortført i løpet av forholdsvis kort tid. Flere enn 200 ble bortført for fire uker siden. Boko Haram betyr «Vestlig utdanning er synd», og slik sett er skolejenter blant terroristenes fremste mål. I fangenskap venter det jentene tvangsomvendelse til islam, seksuelle overgrep og tvangsekteskap med bevegelsens tilhengere.
Arrangementet i Oslo er symptomatisk for at verden nå har våknet. Sent, men forhåpentlig godt, står folk i mange land fram med sine avskyerklæringer mot den sunnimuslimske gruppen som i løpet av bare tolv år har greid å markere seg som en av de farligste og mest brutale terrororganisasjoner vi kjenner
." 


 «Europeiske land be­gren­ser, eller for­sø­ker å be­gren­se, folks fri­het til å gi ut­trykk for sin tro»
- Norske Dagen - "Hvert år presenterer Den amerikanske trosfrihetskommisjonen en rapport om situasjonen i land der det blir begått grove brudd på trosfriheten. I fjor uttrykte kommisjonen for første gang uro for utviklingen i Vest-Europa. Uroen er ikke blitt mindre i årets rapport.
Fiendtlig atmosfære
Kommisjonen mener at europeiske land begrenser, eller forsøker å begrense, folks frihet til å gi uttrykk for sin tro. Som eksempler nevner de forbud i flere land mot å bære synlige symboler som kors eller hijab, rituell slakting og omskjæring av gutter.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar