Centauro

söndag

Ukens nyheter på norsk fra rupeba.se uke 19

Sarkasm
 
Från Josten Nielsens blogg
"Å bruke sarkasme på en riktig måte kan forsterke et budskap. Sarkasme kan også oppfattes som lun humor dersom den blir formidlet på en god måte, men det ligger også en fare i at den kan virke dypt sårende på dem som blir rammet, for ordets egentlige mening er at det skal «skjære litt i kjøttet».  Den blir ofte beskrevet som «den laveste form for vittighet», og i og med at humor i form av ironi ofte forekommer i Johannesevangeliet, er det ikke utenkelig at han også bruker sarkasme."

Svensk innvandringssensur
- Vårt Land - "En kritisk bok om innvandring har blitt bestselger i Sverige. Komisk nok debatteres den bare i Danmark, skriver Elin Ørjasæter.
Sverige det landet i vesten som mottar flest flyktninger i forhold til befolkningen, Malta og Kypros unntatt. Ni av ti asylsøkere har ikke papirer på hvem de er. Sverige gir dem likevel opphold, i et langt større omfang enn andre nordiske land. De stiller heller ikke krav til familiens forsørgerevne ved familiegjenforening.
Boka «Invandring och mørkläggning» av Karl-Olov Arnstberg og Gunnar Sandelin er en kritisk gjennomgang av denne særsvenske innvandringspolitikken. Boka har solgt i ti tusen eksemplarer. De første fem tusen ble solgt uten medieomtale. Eneste unntak var Aftonbladet, som slaktet boka under overskriften «Samma gamle rasism». Artikkelen var illustrert av marsjerenede nynazister, i seg selv en grov trakassering av de to skikkelige forfatterne.
Danskene derimot, har gitt boka fått solid omtale. I Jyllandsposten ble den kalt «den viktigste svenske bok på mange år». Filosofen Lars Østman kalte den morsomt nok «Sveriges forbudte bog» i Berlingske
." 


Løftebrudd på prekestolen
- Norska Dagen - "Det er bis­ko­pe­nes an­svar å sørge for at pres­ter hol­der de løf­ter som er av­lagt, og at ikke vrang­lære lyder fra lan­dets preke­sto­ler, skriver Vegard Loke Rønning.
Kan prester i Dennorske Kirke forkynne hva de vil? Og er det opp til den enkelte prest om han eller hun vil forkynne livets to utganger?
I en artikkel på ytring.no kunngjorde den ordinerte presten Ellen Hageman at «ingen kommer til helvete». Artikkelen er bygget på en preken hun holdt i Romnes kirke, sommeren 2011.
Det er tydelig forkynnelse av at livet kun har en utgang, og at fortapelsen er en umulighet, holdt under en gudstjeneste av en ordinert prest i Den norske kirke.


«Det har aldri handlet om konvertering»
- Korsets seier - "- Vi aksepterer ikke de katolske dogmene, sier Livets Ord-pastor Joakim Lundvist.
Etter Ulf Ekmans konvertering til katolisismen, har flere kristenledere i Sverige etterlyst et tydeliggjøring av menighetens identitet.
Lundqvist konstaterer overfor Dagen at menigheten de siste ti årene har hatt en tydelig retning mot enhet, og på den måten har forandret seg siden starten i 1983.
- Men når det gjelder Den katolske kirkes dogmer, så står vi ikke bak dem. For eksempel i synet på Maria, paven, menighetssyn og nattverden, sier Lundqvist. - De har vi aldri trodd på eller forkynt. Det er tydelig for alle som har hørt Livets Ords forkynnelse gjennom årene.
"


 Den ateistiske bevisbyrden
- Daniel Joachim Kleiven i Skaperkraft - "Har du noen gang diskutert med en ateist som har nektet for å måtte forsvare seg? Ateisme er visst like lite en aktiv posisjon, som sult er et måltid, eller manglende samling av frimerker er en hobby.
Ateisme, slik begrepet brukes i dag, har gjerne to betydninger. Først har vi en svak eller myk ateisme som er en simpel benektelse av troen på en Gud. Deretter har vi sterk eller hard ateisme som er en påstand i forstand av at det ikke eksisterer noen Gud. Førstnevnte er nærmest lik agnostisisme. Sistnevnte proklamerer å ha reelle argumenter for at det sannsynligvis ikke eksisterer en Gud
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar