Centauro

lördag

Ukens nyheter på norsk fra rupeba uke 18

Frelsessoldat frykter å bli drept i Iran, nektes opphold i Norge
- Norske Dagen - "«Ahmad» har konvertert fra islam og blitt soldat i Frelsesarmeen i Norge. Utlendingsnemnda har bestemt at han må reise tilbake til ayatollaenes Iran.
– Jeg tenker hver dag at dette kan bli min siste i Norge, sier «Ahmad» til Dagen. Han ønsker å være anonym og vil derfor ikke bruke sitt eget navn.
Frelsessoldaten frykter for livet ved hjemreise til Iran etter at Utlendingsnemnda (UNE) for tredje gang har nektet ham opphold i Norge.
Hans drøm er å bli offiser i Frelsesarmeen og forkynne evangeliet.
– Jeg opplever at Gud har kalt meg til Frelsesarmeen. At dette er den oppgaven jeg har fått, sier Ahmad.


Prestekrise og teologisk forfall
- Norske Dagen - "Vi mener at en av grunnene til prestekrisen også kan være det teologiske forfallet som kirken har vært utsatt for de siste årene. Den liberale teologien undergraver troen, åpenbart også hos unge som skal avgjøre hva de skal bruke sitt arbeid og sine krefter på.
Men Kirkemøtets avvisning av samkjønnede ekteskap tidligere denne måneden, viser at det nytter å kjempe for kirkens tradisjonelle forståelse av Skrift og bekjennelse. Og det er derfor et stort behov for at unge kristne med som står for det klassiske synet i slike viktige spørsmål, også velger å vie livet sitt til prestetjenesten.


Tok Jesus feil?
- MorFarBarn - "Det er få ting i Bibelen som er klarere enn at ekteskapet er for mann og kvinne. Det finnes faktisk ikke ett eneste unntak i hele Bibelen. Likevel ønsker et flertall av biskopene å omdefinere ekteskapet i sine grunnvoller og gjøre det kjønnslikegyldig. For å 

lykkes med dette prosjektet bruker man en postmoderne og relativistisk metode: Man
dekonstruerer konkrete begreper og bud og fyller dem med nytt innhold. Dessuten legger man til side tekster som oppleves som uaktuelle for vår tid. Hovedstrategien er å la nestekjærlighetsbudet og honnørord som ’tillit’, ’troskap’ og ’samhold’ overstyre og trumfe alt det Bibelen sier om at ekteskapet er for mann og kvinne. Når barneperspektivet i tillegg ignoreres fullstendig, skjønner man hvorfor konklusjonen blir som den blir.


 Netanyahu til Abbas: Velg mellom Israel og Hamas
- Vårt Land - "Palestinernes president må velge mellom Israel og Hamas, gjentok den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu like etter at Mahmoud Abbas hadde fordømt holocaust.
– Abbas må velge mellom en allianse med Hamas – en terrororganisasjon som har som mål å ødelegge Israel og som fornekter holocaust – og fred med Israel, sa Netanyahu under et regjeringsmøte søndag.
– Vi håper han velger å trekke seg fra avtalen og vende tilbake til fredssporet, sa Netanyahu videre.
"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar