Centauro

lördag

Ukens nyheter på norsk fra rupeba.se uke 15

Vi kan ikke gi opp vern om fosteret
- Vårt Land - "Fordi dagens lov representerer et overgrep mot fosteret, vil loven før eller senere bli endret.
Abortkampen i 1970-årene dreide seg ikke først og fremst om kvinnen eller en legenemnd skulle bestemme i abortspørsmålet. Det dreide seg om samfunnet skulle sette et vern eller ikke for fosteret
." 


Noen få stemmer manglet på homovielse
- Norske Dagen - "KIRKEMØTET, Kristiansand: 64 stemte mot, 51 for vielsesliturgi for homofile og lesbiske i Den norske kirke. Dermed falt forslaget.
51 delegater stemte for å innføre vielsesliturgi for homofile og lesbiske i Den norske kirke. Det må være 59 stemmer for å få flertall i Kirkemøtet. Dermed manglet det mest radikale forslaget om å innføre full vielsesliturgi for homofile og lesbiske par bare skarve åtte stemmer på å bli vedtatt i Kirkemøtet.

64 stemte mot. Det ble klart like før klokken halv elleve tirsdag formiddag. Det var avgitt 116 stemmer, men en stemme ble forkastet.
"


PR-rådgiver: Homodebatten svekker kirkens omdømme
- Vårt Land - " Men noen liker at kirken ikke lar seg rokke, sier Jan Størksen.
Kommunikasjonsrådgiveren som er kjent for å ha utviklet Frelsesarmeen som merkevare, mener Den norske kirkes rykte har fått en kakk etter utfallet i saken om homovigsler på Kirkemøtet
."


 PUTIN ELLER OBAMA – hvem lever i en annen verden?
- Israel Today - "Vesten er forvirret over det den russiske president Vladimir Putin gjør i Ukraina, og det er i alle fall én leder som mener at han rett og slett har blitt gal. Tysklands kansler Angela Merkel diskuterte ukrainakrisen med president Barack Obama over telefon, og ifølge New York Times var hun «ikke sikker på om (Putin) var helt i takt med virkeligheten». Hun følte at han levde «i en annen verden»."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar