Centauro

måndag

Påskehilsen

Livene våre handler om valg! Og valgene får konsekvenser. Påskens budskap handler om Jesus som valgte en tung vei. Han valgte naglene…

I Getsemanehagen kjempet han en kamp som ingen andre kunne kjempe. Han ba: «Far, om du vil, så ta dette beger fra meg! Men la din vilje skje, ikke min.» Han kjempet en kamp jeg aldri kan gripe dybden av. Lukas forteller om dødsangst, svette som falt som bloddråper til jorden.

Han valgte å bli tatt til fange. De gjorde narr av ham. Han ble mobbet. Han ble slått. De satte en krone av torner på hodet hans. Han tok imot de spottende ordene. Han hørte latteren og ironien. Han lot seg føre fram for jødenes høyeste domstol. Spørsmålene kom, men han valgte å ikke ta igjen.

Jesus lot seg føres fram for romernes leder. Pontius Pilatus fant ingen skyld hos han, og ville sette han fri, men han lot folket velge. Og folket valgte høylytt: «Korsfest ham.»

Jesus lot seg bli ført til Golgata. Han bar sitt eget kors. Hvert skritt var tungt, og kroppen var sår og blodig etter mange slag. På Golgata stod tre kors. På to av korsene hang to menn allerede. Det tredje ventet på ham. Han valgte å la dette skje, og prisen var høy.

Dette kan føles som en trist historie. Men påskens budskap er en kjærlighetshistorie. Han elsket oss så høyt at han valgte naglene, kampen og døden for å kunne gi oss liv.

Graven er tom – Han lever i dag.

Jeg ønsker dere alle en god påske
Med vennlig hilsen
Ida Karin Eide


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar