Centauro

tisdag

Borte best

Fra Krigsropet (Norge):

Barna i den latviske landsbyen Sarkani vil helst tilbringe minst mulig tid hjemme. Myndighetene stuet dem og deres alkoholiserte foreldre inn i medtatte boligblokker. Nå har barna fått et eget hus. 

Frelsesoffiserene Aizan og Sergejs Konovi tilbringer mye tid sammen med barna i Sarkani. – Vi er her fire dager i uka. Vi teller ikke timer, vi kommer gjerne hit når vi har fri også. Det er viktig for oss å vise barna at noen er glad i dem, sier Aizan. Foto: Heidi K. J. Goodreid

 – Alle som bor i Sarkani er fattige familier med sterkt alkoholiserte foreldre. Myndighetene har flyttet dem dit fordi foreldrene ikke har betalt regningene og husleien sin der de bodde, forteller Karina Kozlovska, en av kadettene på Frelsesarmeens offiserskole i Latvia, fra forsetet på en bil med Armé-logo.

Vi kjører forbi dype skoger og vakre jorder med stolte aks. Asfalten er mildt sagt humpete. Stemningen i bilen avmålt. Hva venter i enden av veien?
– De 70 menneskene som bor der, er fordelt på åtte boligblokker fra sovjettiden. Ingen av leilighetene har elektrisk oppvarming, og vannet er kun rustent og kaldt, forteller Karina.
– Myndighetene tror ikke at det er håp for de som bor i Sarkani. Da Frelsesarmeen spurte om å få leie en leilighet der, fikk de svaret: «Menneskene her er håpløse, hvorfor gidder dere?»

Les mer i Krigsropet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar