Centauro

tisdag

Uke 26

Rekordvekst for Den norske kirke
- Vårt Land - "I fjor snudde kirketrenden: Tre prosent flere enn året før deltok ved gudstjenester i Den norske kirke. Kirkebesøket på julaften økte med sju prosent."

Den nye radikaliteten 

- Norske Dagen - "Denne uken har Norge mistet en av sine mest radikale stemmer. Katolikken Arnfinn Haram, iført munkekappen, kunne delta på debattprogrammer og forsvare 1.000 år gamle tradisjoner - og samtidig oppleve at han ble hørt på. Det er radikalt.
Radikalitet kan kun måles ut fra samtiden den praktiseres i. Skal du være radikal, må du bryte med samfunnets forventninger. Du må overraske og gjerne provosere. Radikalitet er grundig, gjennomgripende og kraftig. Radikalitet er ønsket og viljen til å være et fyrlys i samtiden, en lykt på samfunnets sti.
Samfunnet trenger radikalere. Noen som tør være annerledes. Noen som tør tale makta midt imot. Noen som tør å utfordre. Samfunnet trenger radikalere fordi et samfunn trenger noen som roper i ørkenen, slik som døperen Johannes.
"

Merking
- Fra Jostein Nielsens blogg:
"Illustrasjonsbildet er tatt av John Gabrill i Sør-Dakota i 1888. Kvegmerking var viktig for å bestemme hvem som var den rettmessige eieren. Det tragiske er at det var vanlig også å merke slaver på denne måten. Merket fortalte hvem slaven tilhørte. Det er ikke usannsynlig at Paulus hadde merkingen av slaver i tanke da han skrev: 
I ham ble dere merket med seglet: Den hellige ånd som var lovet oss, han som er pantet på vår arv, inntil Guds eget folk blir satt fri, til lov og pris for hans herlighet." Ef 1:13b-14
'Hjelp, jeg holder vel ikke på å bli kristen?'

- Vårt Land - "Da ateist og psykiater Tove Dahl skjønte at hun var i ferd med å begynne å tro på Gud, tenkte hun: «Æsj! Skal jeg høre med til den gjengen der?»
Hun var en overbevist ateist. Kristne var smånevrotiske folk som trengte en sutteklut å klamre seg til. Det var ikke mer mellom himmel og jord enn det som kunne måles, veies og forklares vitenskapelig. Tove Dahl var jo psykiater, hun var utmeldt av statskirken og trodde ikke på noe overnaturlig.
Så skjedde det noe hun ikke kan forklare verken logisk eller psykologisk.
"

 Armeens kvinnegerilja
 - Vårt Land - "Frelsesarmeen gikk på barrikadene for likestilling 50 år før det ble alminnelig stemmerett for kvinner i Norge. Og 100 år før Den norske kirke Norge fikk sin første kvinnelige prest.

– Det var Cathrine Booth som tok denne kampen for oss. William Booth lot seg overtale av sin kone til å la kvinner tale og innta alle slags lederstillinger i Frelsesarmeen, forteller kommunikasjonssjef Inger Marit Nygård."

Bilden: De fem kvinnelige avdelingslederne i Frelsesarmeen i Norge. Fra venstre: Marianne Adams, Lise O. Luther, Anne-Lise Undersrud, Lindis Evja og Inger Marit Nygård.
Foto: Øystein Franck-Nielsen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar