Centauro

onsdag

Overskrifter uke 24

Abortoffer levde i tre timer
Norske Dagen - "Ved sykehuset i Stavanger ble det i 2010 utført abort på et barn som var 22 uker og seks dager inn i svangerskapet. Barnet levde i tre timer etter abortinngrepet. — Grusomt å lese, sier Laila Dåvøy (KrF). Hun leverer forslag til lovendring neste uke."

 Prest maner til kristen kamp mot islam

- Norske Dagen - "– Det er først og fremst en åndskamp. Kampen må gå på åndelig plan i kirken først og fremst, men også på det politiske plan, sier pensjonert sogneprest Olav Andreas Dovland (79) til Dagen.
– Jeg mener at det er svært mange nordmenn som overhodet ikke forstår det som skjer – først og fremst fordi vi er et folk og land som nedkristnes måned for måned, hevder Dovland.
Den tidligere sognepresten bor i Våler i Østfold og har i flere år sittet i styret for Stopp islamiseringen av Norge (Sian). Han er aktiv skribent på internett og skriver også i Dagens debattspalter. Han mener at politikerne og kirken bidrar til å «nedkristne» Norge.
"

 Ekman kritiseres for å støtte pavedømmet

- Norske Dagen - "Livets Ord-pastor Ulf Ekman har skapt debatt etter at han i et foredrag sa at bispeembetet er nyttig for frikirkene, særlig i pinse-karismatiske sammenhenger. Han berørte også et annet heftig spørsmål i kirkedebatten, Peterembetets legitimitet.
Det var på et seminar på Nya slottet i Bjärka-Säby utenfor Linköping i slutten av mai, at Ekman holdt et foredrag med temaet «Episkopé – enhet og framtid». Episkopé er biskop på gresk, og foredraget var om hvorvidt biskopembetet er viktig for frikirkene eller ikke.
Ekman slo fast at pinse-karismatiske sammenhenger i mangt og mye har avvist de historiske kirkenes erfaringer og strukturer og bygget sitt eget forsamlingssyn. Dette mener han fører til andre problem som er vanskelig å løse på egenhånd innenfor sammenhengen
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar