Centauro

tisdag

Uke 20

Overskrifter uke 20

Dagens kunnskap gjør at abortloven må endres

- Norske Dagen - "Den medisinske utviklingen gjør at barn født i 23. uke reddes rutinemessig. – Abortloven må endres, sier Laila Dåvøy.
Professor i pediatri, Ola Didrik Saugstad ved Universitetet i Oslo, sier til Dagen at det reddes rutinemessig foster som er 23. svangerskapsuke.
– Norge er ikke best i klassen. I Norge er overlevelsesprosenten på foster født i 23. uke på 20 prosent, men på de beste sentrene er tallene oppe i 80 prosent, sier Saugstad til Dagen.
– Det er ingen som setter spørsmålstegn ved om man skal drive gjenopplivning om en 60-åring som faller om på gata, hvis overlevelsesprosenten på hans sykdom er 20 prosent – hvorfor stilles dette spørsmålet når det gjelder nyfødte
?"

Israel er fienden
- Norske Dagen - "Israel er fienden - Det mener begge de to favorittene foran presidentvalget i Egypt.
Egypt skal velge ny president 23. mai, men alt fredag begynte forhåndsstemmingen for nærmere 600.000 egyptere i utlandet.
Meningsmålingene viser at tidligere utenriksminister Amr Moussa og den moderate islamisten Abdel Moneim Abol Fotouh ligger best an.
Torsdag kveld møttes de to til en fire timer lang fjernsynsdebatt, der de gjøv løs på hverandre og diskuterte religion, sysselsetting, helse- og utenrikspolitikk.
Et av temaene de tilsynelatende er enige om, er Israel og behovet for å reforhandle fredsavtalen som ble inngått i 1979
."
MorFarBarn-erklæringen
- morfarbarn.no : "1/ Menneskerettighetene. Det er en menneskerett for et barn å kjenne sin mor och far (jfr FNs Barnekonvensjon 7.1). Det er ingen menneskerett for voksne å kunne skaffe seg barn. Barns rettigheter må veie tyngre enn voksnes önsker og krav."
Les mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar