Centauro

tisdag

Overskrifter uke 21

Svenske moskeer oppfordrer kvinner til underkastelse
- Norske Dagen - "SVT utstyrte to kvinner med skjult kamera og sendte dem rundt til Sveriges ti største moskeer for å be om råd i spørsmål om flerkoneri, mishandling og seksuelle overgrep.
I programmet Uppdrag granskning avdekkes det at rådene som ble gitt av moskeenes representanter i mange tilfeller strider mot svensk lov.
Halvparten av moskeene er støttet økonomisk av den svenske staten, mens de øvrige får kommunal støtte.
"

 Ekspertgruppe skal granske abortloven
- Vårt Land - "Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har bedt Helsedirektoratet om å sette ned en uavhengig ekspertgruppe som skal gjennomgå abortloven. Ekspertgruppen skal blant annet se på hvordan de primære abortnemndene og den sentrale abortklagenemnda har praktisert lovverket. Det kommer fram i en pressemelding fra Helsedepartementet."
LES OGSÅ: Sykehus utførte ulovlige aborter

‘Hva gjør kirken nå?’
- Vårt Land - "Mandag slutter den evangelisk-lutherske religion å være Norges offisielle tro. Og så da? 21. mai 2012 blir en merkedag. Paragraf 2 i Grunnloven endres, slik at lutherdommen ikke lenger «forbliver Statens offentlige Religion». I stedet vil det heretter være slått fast at «Værdigrundlaget forbliver vor kristne og humanistiske Arv»

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar