Centauro

tisdag

Uke 16

Overskrifter uke 16
Kirken kan bli tvunget til å vie homofile
Norske Dagen - "I land med kjønnsnøytral ekteskapslov kan trossamfunn med statlig vigselsrett bli pålagt å vie homofile. Dette ser ut til å bli konsekvensen av en dom som falt i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) 15. mars, «Gas and Dubois v. France» heter saken.
Til nå har disse kunnet reservere seg mot å vie homofile, selv om Norge fikk kjønnsnøytral ekteskapslov i 2009. I fremtiden kan de bli tvunget til enten å vie homofile eller å si fra seg vigselsretten.
"

Overlege om nyreligiøsitet og alternativ medisin
Norge idag - "Healing er det samme som å kanalisere åndelige krefter inn i kroppene til de syke, advarer Sven Weum. 44-åringen er til daglig overlege og forsker ved radiologisk avdeling ved Universitetetsykehuset i Nord-Norge."

Menneskesyn
Bjørn Møller skriver i Skaperkraft - "Terje Thomassen skriver en kommentar til debatten om tidlig ultralyd og fosterdiagnostikk i BT den 2. april. Hans påstand er at det finnes en del sykdommer og lidelser som gir et foster så “dystre utsikter at abort vil være den eneste riktige løsningen”.
Thomassen har rett i at ny teknologi vil sette oss i stand til å oppdage alvorlige lidelser på et tidligere stadium i svangerskapet. Men hva med grensetilfellene hvor det er mer usikkert hvilken livskvalitet fosteret vil få? Eller sagt med andre ord, hvordan skal vi skille mellom de fostre som vil få et godt og de som vil få et mindre godt liv? Kanskje kan vi medisinsk fastslå alvorlighetsgraden av en bestemt tilstand og evt. tilleggsdiagnoser. Men det er ikke mulig å vite hvordan et bestemt individ og omgivelsene vil oppleve og håndtere denne sykdommen. Den samme diagnosen vil kunne oppleves svært ulikt av ulike personer.
"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar