Centauro

söndag

— Vet ikke hvorfor ikke alle blir friske

TENÅRINGSFAR: I 1994 stiftet Randy Clark organisasjoen som etter hvert fikk navnet Global Awakening, og nå er han på reisefot rundt 160 dager i året – han har kuttet noe ned for å kunne være mer hjemme med sine to tenåringssønner. Foto: Tarjei Gilje
DagenMagazinet skriver:
Randy Clark ante ikke at den planlagte fire dagers møteserien i Toronto i januar 1994 ville få så stor betydning både for hans eget liv og for flere millioner andre.

Et knapt halvår i forveien hadde Clark vært på vei mot nervøst sammenbrudd og etter eget utsagn blitt helbredet fra dette på et møte med predikanten Rodney Howard-Browne. Som sørstatsbaptist hadde Clark tidligere gjort narr av trosbevegelsen, derfor satt det langt inne for ham å gå på disse møtene. Etter dette møtet opplevde menigheten Clark da ledet lignende scener som det Toronto-fornyelsen blant annet ble kjent for, så for ham var ikke overraskelsen like stor som for mange andre da møtene i den canadiske byen fikk et lignende innhold. Senere i 1994 stiftet Clark organisasjoen som etter hvert fikk navnet Global Awakening, og nå er han på reisefot rundt 160 dager i året — han har kuttet noe ned for å kunne være mer hjemme med sine to tenåringssønner.

Randy Clark var i Kristiansand i forrige uke, i Bergen søndag-tirsdag og i Oslo onsdag-torsdag.

Du har reist i områder som for tiden opplever langt større vekkelser enn det vi er vant med i Vesten. Hvilke lærdommer tar du med deg?— Fra den argentinske pastoren Omar Cabrera lærte jeg å ikke begynne på 100 prosent, men be om respons fra dem som sier at de har blitt 80 prosent bedre. For mange er så nær en full helbredelse, men våger ikke å si det. Det skaper tvil, men hvis vi i stedet backer dem litt, blir de ofte 100 prosent friske etter hvert.— Hvorfor blir de ikke helt friske med en gang?— Jeg ser meg selv mer som en reporter som beskriver det som skjer enn en som forklarer det. Jeg vet ikke hvorfor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar