Centauro

söndag

– Den darwinistiske lære har vært og er til stor skade

Norge i dag skriver:
– Den darwinistiske lære har vært og er til stor skade
– Jeg håper min nye bok kan bidra til at vi som skapelsesbevegelse kan bli litt mindre «spedalske» i samfunnet. Det sier professor Peder Tyvand.

Nylig kom Tyvand med boken «Darwin 200 år - en festbrems». Tyvand har i mange år vært sterkt engasjert mot darwinismen og for skapelsesbevegelsen.
– Hvordan ser du på Darwin og ringvirkningene av hans tanker de siste 200 årene?– Dette var en moteriktig tankebygning rundt 1850. Men Charles Darwin tok feil i sin tro på at tilegnede egenskaper ble videreført. Hans samtidige Gregor Mendel påviste at et individs arveegenskaper er en kombinasjon av foreldrenes egenskaper. Darwin trodde på en løs tanke om at alle arter har felles naturlig opphav og er halvfabrikata underveis fra mindre avanserte til mer avanserte former. Dette er fortsatt en løs tanke, men den har på 150 år bygd seg en akademisk status som absolutt sannhet. Darwins tanker har mange skadelige virkninger på menneskers tankeliv, sier Tyvand og fortsetter:
– Den neste grunnleggende tankefeilen i darwinismen er at den henter sine årsaker nedenfra. Darwinismen gir en uberettiget tro på at virkninger kan være rikere enn sine årsaker. Og så bruker man stadig begrepet «naturlig utvalg» som en tryllestav. Men naturlig utvalg er utelukkende et eliminasjonsprinsipp, som ikke bringer inn noe nytt. Det kan på ingen måte forklare noen form for avstamning fra en art til en annen art.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar