Centauro

torsdag

Journalisten som fikk suksess med åndelige temaer

Norge i dag skriver:
Gud og åndelige spørsmål skulle holdes utenfor tv-programmene i Sverige. Men da en endring skjedde på 90-tallet, fikk programmene overraskende store seertall. En sentral person i denne endringen var den kjente og prisbelønte journalisten og samfunnsdebattanten Göran Skytte.

I boken med den treffende tittel ”Omvänd” (Libris forlag) forteller han åpent både om sin egen utvikling, så vel som den oppfatning svenske journalister og redaktører hadde når det gjaldt religiøse spørsmål, den slags skulle overses fullstendig.

Ut, så inn
I 1967 meldte Skytte seg ut av Svenska kyrkan, i 1995 inn. Den første beslutningen hadde sin grunn i overbevisningen om at Gud finnes ikke, Marx har rett, religionen er opium for folket. Innmeldingen skyldes at han hadde endret oppfatning. - Gud finnes, Gud vil noe med meg, jeg vil være en kristen, skriver han i boken.Men selv om Skytte i dag er en aktivt troende kristen, holder han fram som en kritisk anlagt journalist og samfunnsdebattant.

Kroket vei
Det er en lang og kroket vei Skytte vandret på før han ble en kristen og i dag kan si at det ville stride mot hans kritiske fornuft ikke å tro på Gud. Men heller ikke hans liv som kristen har vært enkelt.

Les mer>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar