Centauro

onsdag

Den kristne apologetikk og påske- hendelsene

Norge i dag skriver:
"Jesu grav var udiskutabelt tom. De jødiske ledere som gjerne ville rydde troen på Jesus av veien, kunne ikke vise fram Jesu døde legeme. Og selv tvilende, jordnære fiskere og tollere ble så overbevist etter å ha møtt den oppstandne at de var villig til å bli forfulgt og drept for sin tro.


Dette er for Øyvind Gaarder Andersen sterke trosbevis. I boka «Våg å tenke – våg å tro!», som kom ut den 20. juni i 2008, har han viet et helt kapittel til alle de tungtveiende historiske grunnene til å tro på Jesu oppstandelse. – Og de er vanskelige å bortforklare, sier han.

Grunnlaget for vår tro
Påskens hendelser er en helt avgjørende begivenhet for vår kristne tro. – Vår tro står og faller med at Jesus sto opp fra de døde. Som det står så klart i 1 Kor 15,14: «Men er ikke Kristus stått opp, da er vårt budskap tomt, og deres tro er også tom,» siterer han. Gaarder Andersen understreker at påskens begivenheter derfor er det viktigste grunnlag for hele kristendommens eksistens.

– Påsken og Den Hellige Ånd hører nøye sammen. For den Ånd som var virksom ved Jesu oppstandelse, er den samme Ånd som bor i oss og som skal levendegjøre våre døde legemer, sier han og siterer Romerne 8,11."

Les mer i Norge i dag>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar