Centauro

torsdag

Flere kvinner i Det høye råd

Fra Perpotalen.no:
Ny endring i Frelsesarmeens regler fører til økt kvinneandel i Det høye råd.

1. mars 2010 kunngjorde General Shaw Clifton, Frelsesarmeens internasjonale leder, at medlemmene i Det høye råd fra nå av også skal inkludere alle offiserer som har stillingen som Territorial president for Frelsesarmeens kvinneorganisasjoner. Det høye råd er organet som velger Arméens verdensleder. Tidligere var det bare kvinner som var kommandører av rang som fikk sitte i dette rådet. Endringen som Generalen nå har kunngjort gjør at alle som er Territorial president for Frelsesarmeens kvinneorganisasjoner, blir innlemmet i Det høye råd, uansett rang.
- Dette er en milepæl for Frelsesarmeen. Selv om antallet medlemmer som vil bli lagt til Det høye råd er relativt lite, er denne avgjørelsen en sterk bekreftelse av kvinnelige lederes likestilte rolle i Arméens verdensomspennende oppdrag. Å inkludere også disse kvinnelige lederne i Det høye råds rådslagninger er i tråd med både vår teologi og vår historie. Jeg er veldig glad for at dette har gått i orden, forteller general Clifton.
Som en konsekvens av denne forandringen, vil andelen menn og kvinner være nesten 50/50 i det neste møtet i Det høye råd. For første gang i Arméens historie er det faktisk stor sannsynlighet for at andelen kvinner vil overstige representasjonen av menn.

I tråd med The Salvation Army Act av 1980, ble vedtaket gjort gjennom en elektronisk avstemming med kvalifisert flertall blant arméens aktive kommandører, og det ble bekreftet av Frelsesarmeens advokater, Slaughter and May. En formell tilføyelse til loven ble gjort ved at Generalen signerte en ”Deed of Variation”.


Oversatt av Bjørn Magne Ørpetveit 02.03. 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar