Centauro

måndag

Får forskjellsbehandle homofile

Fra Vårt Land (Foto Lars O. Flydal/arkiv).
14 kristne barne- og ungdomsorganisasjoner stilte seg solidarisk med Frelsesarmeens barn og unge, som holdt på å miste statsstøtten på grunn av sitt homofilisyn. Blant dem som protesterer var Camilla G. Røed (Metodistkirkens Barne- og Ungdomsforbund), Roald sikveland (Norske Baptisters Barne- og Ungdomsforbund), Kåre Rune Hauge (Laget), Vidar Tjomsland (De frie evangeliske forsamlinger), Frank Nyfelt (Pinsevennenes barne- og ungdomsutvalg) og Anne Margrethe Ree Sunde (Misjonsforbundet UNG).

Departementet endrer forskriften etter frelsesarmébråket.
I vinter ble det bråk da Fordelingsutvalget nektet Frelses-armeens Barn og Unge (Fabu) tilskudd på grunn av homofilisynet. Det vakte protester, også langt inn i regjeringspartiene, og endte med at Fabu fikk tilskudd likevel.

Nå har Barne- og likestillingsdepartementet sendt på høring endringer i forskriften for tilskudd til barne- og ungdomsorganisasjoner. Departementet foreslår at det skal være lov å forskjellsbehandle medlemmer hvis man har en saklig grunn og forskjellsbehandlingen er nødvendig.

Religiøse grunner kan være en slik saklig grunn. Et vilkår er også at forskjellsbehandlingen ikke skal være uforholdsmessig for personen den går ut over.

Les mer>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar