Centauro

lördag

Europas tyrkiske hodepine

- Filp Rygg i Skaperkraft - 

"Militærkupp er aldri greit, men det er ikke rart mange ble håpefulle når det så ut til at Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan holdt på å miste makten. Veldig mye er galt i Tyrkia akkurat nå.
Etter en grusom natt til fredag med terrorangrep i Nice, fikk vi en nytt natt i forrige uke som var minst like grusom. Flere hundre mennesker mistet natt til lørdag livet når deler av det tyrkiske militæret prøvde å fjerne Recep Tayyip Erdoğan fra makten i Tyrkia.

Erdoğan er med alle sine svakheter, demokratisk valgt. Det er selvsagt umulig å støtte et militærkupp mot et demokratisk styre.

Samtidig vil mange hevde at det er lite med det tyrkiske regimet som fremstår demokratisk. Grunnleggende menneskerettigheter brytes daglig. Særlig merker kurderne dette. I Tyrkia er det mellom 12 og 15 millioner kurdere, og de utgjør cirka 20 prosent av den totale befolkningen. I årevis har denne store minoritetsgruppen opplevd trakassering og diskriminering. Den kommer ikke bare fra statlig hold, men også fra deler av befolkningen."
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar