Centauro

lördag

Ukens nyhter på norsk fra rupeba.se uke 23

Luthersk kirke vokser med 1.000 nye medlemmer hver dag
- Norska Dagen - "Mekane Yesus i Etiopia er den lutherske kirke som vokser raskest i verden. I fjor ble det i snitt lagt til nærmere 1.000 medlemmer hver dag.
– Mekane Yesus kirken har hatt en jevn vekst i mange år, og det er flere årsaker til denne utviklingen, sier misjonsprofessor Tormod Engelsviken til Dagen.
I fjor ble 343.654 nye personer lagt til Mekane Yesus kirken, som nå har totalt nærmere 6,4 millioner medlemmer.


Forbønnsforbud
- Norska Dagen - "Det er svært be­ten­ke­lig å tvin­ge pres­ter til å av­vise men­nes­ker som ber om for­bønn for noe som opp­le­ves som en byrde. Da for­byr man noe som Bi­be­len opp­mun­t­rer til.
Kan man forby prester å be når mennesker søker forbønn? Er det greit at journalister bruker falsk identitet og skjult kamera for å avsløre hvordan prester ber?
Dagen skrev fredag om svensk TVs dokumentar «Uppdrag granskning» som brukte utradisjonelle metoder for å avdekke hvordan profilerte, konservative prester tok imot en angivelig homofil person som søkte sjelesorg og forbønn.
En reporter gav seg ut for å slite med sin homofili. På spørsmål om prestene trodde det var mulig å kurere ham, svarte flere prester ja og var villige til å be om at hans seksuelle legning skulle endre seg.
Den slags forbønn er imidlertid ikke tillatt i Svenska Kyrkan, som har et vedtak fra 2005 om ikke å støtte eller delta i forsøk på å endre menneskers legning
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar