Centauro

tisdag

Uke 52

Nøysomhetens ideal
Skaperkraft - "Vi lever i et forbruks- og overflodssamfunn og samtidig er Europa i ferd med å synke i sin egen gjeld. Er det på tide å pusse støv av nøysomhetens ideal? av Hallvard N. Jørgensen, teolog og Hermund Haaland, siviløkonom og daglig leder i tankesmien Skaperkraft.
Gjennomsnittslønnen for heltidsansatte nærmer seg 500 000 kroner. Nordmenn bruker nærmere 15 milliarder på julegaver hvert år. Samitidig er Europa forgjeldet langt forbi en sparereim som burde vært satt rundt livet for lenge siden. Irland med sine 1166 % av bnp i samlet offentlig og privat gjeld er på toppen av listen, i følge E24  22. oktober i  år. Vi her nord har nok olje og gass for mange år enda, og det vil uansett motvirke den europeiske krises effekt på oss i Norge
."

Fant 50.000 i julegryta
Norske Dagen - "Da Frelsesarmeen skulle telle opp tirsdagens gaver i julegryta på Universitetsplassen i Oslo, fant de en konvolutt med 50.000 kroner."

Kristne utgjør en tredjedel av verdens befolkning
Norske Dagen - "Snaut en tredel av verdens befolkning tilhører dermed kristendommen, og kristne utgjør en like stor andel av verdens befolkning i dag som for 100 år siden, viser beregningene, som er gjort av Pew Research Center i USA. Forskjellen er at en langt større andel av de kristne i dag bor utenfor Europa.
Halvparten av de kristne er katolikker, 36,7 prosent er protestanter og 11, 9 prosent ortodokse, ifølge Pews undersøkelse
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar