Centauro

måndag

Forsvarer Bibelens troverdighet

Fra Norge idag:
"Bibelforsker Norvald Yri mener størsteparten av de teologiske miljøene i Norge sluker liberale teorier rått. Ukritisk benytter de seg av historisk-kritisk metode. Han etterlyser forskere som ikke bare siterer andre med samme mening, men som går tilbake til de virkelige kildene. Derfor skrev han boken «Den store sannheten».
Yris bok er et alternativ til boken «Den store fortellingen», en pensumbok om Bibelens bøker som brukes i det første året av teologistudiet, som er det samme som årsstudiet i RLE – Religion, Livssyn og Etikk. Denne boken utgjør en sentral del av innføringen både teologistudenter og lærerstudenter får om Bibelen. Norvald Yri mener navnet på boken reflekterer en populær teologisk trend, nemlig at man først og fremst er opptatt av Bibelens bøker som litterære verk. Bibelstoffet blir da primært fortellingsstoff, og har verdi uavhengig av om det som fortelles er historisk sant eller ikke.
– Med dette synet underslår man den historiske basis og sammenheng som skriftene selv gir seg ut for å ha. Det er oppsiktsvekkende og merkelig at en stor andel av dem som kaller seg fagteologer i dag ikke ønsker å ta hensyn til det perspektivet Jesus og Det nye testamentet har på Det gamle testamentet, sier Yri.
Hans egen innføringsbok om Bibelens bøker har en tittel som reflekterer hans eget syn: «Den store sannheten». På 400 sider gjennomgår han bakgrunn og innhold i alle Bibelens bøker, og imøtegår de rådende liberale teoriene som er basert på historisk-kritisk metode. Første opplag er utsolgt, og nå ventes andre opplag å komme inn på lageret til forlaget Yri Media, en underavdeling av misjonsforeningen Misjonens Herre Kaller. Forfatteren mener det er stort behov for en slik bok, og forteller at flere har kommet til ham og sagt at dette er en av de viktigste bøker om teologi som har kommet ut i vår tid."


Les mer i Norge idag>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar