Centauro

tisdag

Norge arrangerer fotball-VM

- MyNewsDesk -

Homeless World Cup Foundation annonserte fredag 24 juni 2016 at Oslo, Norge har blitt valgt som vertskap for turneringen i 2017. Turneringen bli spilt på Rådhusplassen. Dette vil være den 15. utgaven av Homeless World Cup. I 2016 spilles turneringen 10-16 juli i Glasgow.
Homeless World Cup, grunnlagt av sosial entreprenør Mel Young m.fl, er en nyskapende sosial bevegelse som samler organisasjoner fra 73 ulike nasjoner, som alle har gatefotball programmer rettet mot kvinner og menn på utkanten av samfunnet. Gjennom idrettens innflytelse har over 1 million mennesker fått bistand gjennom partnerne til Homeless World Cup Foundation.

I Norge er det Frelsesarmeen som er Homeless World Cups nasjonale partner, og vil være vertskap for turneringen. Som langvarige partnere har Frelsesarmeen vært ansvarlige for det norske landslaget i gatefotball siden 2005, og har deltatt i 11 turneringer.

Mel Young, en av grunnleggerne av Homeless World Cup kommenterer:

«Vi er glade for å ta Homeless World Cup til Oslo. Viljen til vår partner, Frelsesarmeen til å bringe denne turneringen til Norge, sier mye om deres engasjement for å jobbe med hjemløshet. De støtter hundrevis av spillere hver uke, og gir dem mulighet til å sparke seg videre og danne seg det livet de ønsker for seg selv. Oslo kommer til å bli en fantastisk opplevelse, nok en gang synliggjøres hvilken inspirerende, global bevegelse vi har.»

Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar