Centauro

fredag

Nødropet

 Trond Einar Frednes hadde sittet 11 år i fengsel. Alle forsøk på omstart i livet hadde slått feil. Da ropte han på Jesus. – Hei!

Trond Einar Frednes hilser og smiler til kjentfolk på kafeen.

– Larvik er en liten by, så veldig mange vet hvem jeg er, og jeg vet hvem de er, men det går greit. Det kunne vært fristende å flytte til et annet sted, men for meg føles det riktigst å bli her jeg har bodd i alle år, sier han.

   Trond Einar er 37 år. For et par år siden regnet politiet ham som en av Norges farligste menn. Krimforfatter og tidligere etterforskningsleder i Larvik-politiet, Jørn Lier Horst, har skrevet boken Badboy om Trond Einar. I den forteller forfatteren at Trond Einar var ansett som en av landets mest fryktede torpedoer med det som hører til av utenkelige grusomheter. I 2003 ble han dømt for drap, og er også dømt for flere tilfeller av grov narkotikakriminalitet, grove ran og våpentrusler mot politiet. Til sammen har han sittet i fengsel i 11 år.

   Trond Einar står ved det alt sammen. En ting var å bli bura inne, men angeren, selvbebreidelsen og fortvilelsen var like ille. Hvordan kunne han svikte samboeren sin, barna sine og moren sin? Alle de han var glad i. Gang på gang."

Les mer i  Krigsropet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar