Centauro

måndag

Frelsesoffiser en av de 100 viktigste nordmenne

I forbindelse med 1814-markeringen har VG (Verdens gang) laget en liste over de 100 viktigste nordmennene de siste 200 årene. Othilie Tonning er en av dem.

VG skriver:
«Slumsøstergeneralen» som ledet Frelsesarmeeens sosialarbeid gjennom mer enn 25 år. Hun gjorde Norge bedre for de mest sårbare.

Tonning fra Lindøy i Stavanger er en legendarisk skikkelse i Frelsesarmeen, og tok blant annet initiativet til julegrytene. Hun satte opp de første grytene til inntekt for fattige i Kristiania i 1901, og noen tiår senere lanserte hun tanken om en julegran på Universitetsplassen i Oslo.

Under Tonnings ledelse ble det etablert omtrent 60 institusjoner (aldershjem, barnehager og mødrehjem). Organisasjonens aktivitet vokste, og den ble stadig mer populær. Hun ledet Slumsøstrene i mange år og ble dermed kalt «Slumsøstergeneralen».

Hun satt i bystyret og formannskapet i Oslo for Avholdsfolkets liste på begynnelsen av 1900-tallet.

Ingen frelsesoffiserer i Norge har satt dypere spor etter seg enn Tonning."

Les mer i VG HER og HER.

1 kommentar:

  1. Hei, jeg tror aldri på trollformler i hele mitt liv før jeg møtte Dr.Amiso, jeg er lege fra yrke, 42 år gammel. Les vitnesbyrdene om mitt sanne liv. Jeg har en positiv intensjon om at denne informasjonen vil hjelpe alle som leser denne artikkelen akkurat nå å gjenopprette ødelagte ekteskap og gjenopprette tapte kjærlighetsforhold i løpet av to dager. Etter å ha vært sammen med Janne Anttila i årevis, slo han opp med meg, jeg gjorde alt for å få ham tilbake til å elske meg, men alt jeg gjorde var forgjeves, jeg ville ha ham tilbake så mye på grunn av kjærligheten jeg har til ham, jeg spurte ham med alt jeg har, jeg ga løfter, men han nektet. Jeg forklarte problemet mitt for kollegaen min på jobben, og hun foreslo at jeg heller ville kontakte en kjærlighets spellcaster som kunne hjelpe meg med å stave det tilbake, men jeg er den typen person som aldri trodde at kjærlighetspolitikken eksisterte eller fungerte, jeg hadde ikke valget, men å prøve det, jeg sendte e-post til spellcaster-kanalen, og han fortalte meg at det ikke var noe problem at alt gikk bra før tre dager, at eksen min ville komme tilbake til meg før tre dager, han kastet Love spell-delen i luft og overraskende forleden var det rundt 14.00. Eks-kjæresten min ringte meg på mobilen min, jeg var så overrasket over at jeg svarte på telefonen, og alt han sa var at han var så lei for alt som skjedde at han ville at jeg skulle komme tilbake til ham, at han elsker meg så mye . Jeg var så lykkelig, og det var slik vi begynte å leve sammen lykkelig. Prøv den store Dr.Amiso i dag, for kreft- eller skilsmissesaker, Jobbfremme og suksess, Helse- eller ekteskapelige problemer, Vil du bli kjent i verden, vinn rettssaker, din Selskapet nekter å betale deg, noen form for problemer i det hele tatt slutte å gråte, jeg fant ut at å ta urtemedisinen sin som den beste. Her er hvordan du kan nå ham hvis du trenger hjelp på: herbalisthome01@gmail.com

    SvaraRadera