Centauro

onsdag

Best før, eller edel årgang?

Fra Frelsessarmeens presserom (Bilde: Frelsesarmeen/Holden Bøe.?
"Når Frelsesarmeen feirer 100 år med omsorg for eldre, er det med både en fest og et varsku her.
Slumsøstrene - de virkelig store kvinneskikkelsene Det er konklusjonen til Jørn-Kr. Jørgensen, som skrev bok om
Othilie Tonning. Sammen med slumsøstrene revolusjonerte hun samfunnet sosialt, og i 1909 startet hun Norges aller første aldershjem; Kveldssol.
Jørgensen omtaler slumsøstrenes innsats som intet mindre enn fantastisk. - De arbeidet ofte med livet som innsats - det er mange som har mye å takke dem for, fastslår han.
Mens helsepersonell i dag tar alle forholdsregler mot svineinfluensa, risikerte slumsøstrene nemlig livet da de gikk inn til tyfus- og tuberkoloserammede.
Gull må utvinnes
- Vi har altså all mulig grunn til å feire, sier Elisabeth Henne, sosialsjef i Frelsesarmeen. - Vi feirer slumsøstrenes bidrag, og holder dem frem som lysende eksempler også hundre år senere, sier Elisabeth Henne, sosialsjef i Frelsesarmeen. - Men i tråd med Tonnings offensive engasjement må vi også peke på utfordringer.
Henne viser til at selv om ting ligger bedre til rette for eldre enn for hundre år siden, har de kanskje mistet noe på veien.
- Det handler om hvilket syn vi har på de eldre. Før innbød alder til respekt, mens de nå blir vist ut av arbeidslivet, og deres erfaringer og ressurser ligger som skjulte gullårer. Dette gir oss et fattigere samfunn, vi går glipp av viktig kompetanse, og ensomhet og depresjon følger i kjølvannet. Dette vil vi gjøre noe med gjennom våre tiltak, avsluttet hun."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar