Centauro

lördag

En rød journalists omvendelse

Korsets Seier skriver:
"Da den venstreradikal opinionsbyggeren og kjendisen Göran Skytte (63) begynte å snakke om Gud på en personlig måte, vakte det reaksjoner.
Göran Skytte er en av Sveriges mest kjente journalister med lang fartstid som undersøkende journalist blant annet i Aftonbladet, programleder i Sveriges television og som forfatter. I fjor skrev han boken «Omvänd», der han forteller om sin vei til kristen tro. I sommer kom oppfølgeren «På vei», der Skytte skriver om reisen i det kristne livet. Da han senere begynte å skrive personlig om kristen tro, har han både blitt kalt idiot og blitt kritisert for sin forståelse for «dissidenter», dvs. annerledes-tenkende innen Svenska kyrkan. Han er en samfunnsdebattant som har gått til høyre på den politiske skalaen, og samtidig inviteres han inn i kirkene for å tale om Jesus. Det er noe som ikke stemmer, men akkurat det også virker lokkende på gjennomsnittslandet Sverige.
Han holder flere hundre forelesninger i året, for mange vil høre hans budskap. Han er en fargerik taler som enkelt kan holde på i et par timer og like fullt holde folks interesse oppe."

Les hele innlegget>>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar