Centauro

lördag

Ukens nyheter på norsk från rupeba.se uke 22

Ateistisk teologi
- Norske Dagen - "Per­son­lig fryk­ter jeg at hvis norsk aka­de­misk teo­lo­gi be­man­nes med teo­lo­ger som har et så stort behov for å være uten­for van­lig all­far­vei, må man ikke være over­ras­ket om teo­lo­gis­ke stu­di­er leder til ate­is­me, skriver Kjell J. Tveter.
Det er en merkelig overskrift på et innlegg. Men jeg er redd den kan være dekkende. Teologen Hallvard N. Jørgensen har 8. mai en artikkel om teologi og evolusjon.
På Vårt Lands Verdidebatt har han en mer utfyllende artikkel. Han erklærer at han slutter seg helt til evolusjonslæren. Han refererer til Jerry Coyne.
Problemet er at Coyne er en rødglødende ateist, med en klar agenda om å promotere ateisme ved hjelp av vitenskap og særlig evolusjon.
Det ser ut til at Coyne som er professor i evolusjonær genetikk, nå bruker nærmest all sin tid på å fremme ateisme. Coyne synes å mene det samme som Dawkins at det skulle være forbudt å oppdra sine barn i en religiøs tro
." 


Arabiske kristne: Israel er vårt sikre hjemland!
- Israel Today - "Vel 150 israelske kristne arabere demonstrerte sist søndag utenfor EU´s hovedkontor i Tel Aviv. De krevde at EU stoppet kritikken av Israel, men heller startet bekjempelse av forfølgelsen av de kristne overalt ellers i Midtøsten.
«Nasjoner og internasjonale organisasjoner er raske med å løfte en anklagende finger mot Israel ved enhver anledning,» sa presten fader Gabriel Nadaf, som er den åndelig far til det israelske kristne Rekrutteringsforum. Forumet arrangerte søndag et rally til støtte for Israel.
«De samme nasjoner og internasjonale organisasjoner gjør derimot ingenting mot den etniske rensning av de kristne, som foregår i Midtøsten,» fortsatte Nadaf
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar